+90 533 076 94 29
Her türlü soru ve sorunlarınız için 7/24 müşteri temsilcimiz ile görüşebilirsiniz.

Balıkesir Çatı Tadilatı ve Tamir

Anasayfa Hizmetlerimiz Balıkesir Dış ve İç Cephe Boya

Balıkesir dış ve iç cephe boya yaptırmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Bizler tüm konulara hassasiyetle yaklaşıp işimizi titizlikle tamamlıyoruz. İstenilen görüntünün elde edilmesi için Balıkesir boya işlemleri sırasında dikkat edilmesi gerekenler;

  • Uygun oda sıcaklığı
  • İç mekan boyasından önce alt tabakanın test edilmesi
  • Alçı üzerine resim resim üstüne resim nemden kaçınma boya seçimi ve kalitesi
  • Astar ve vernik Üretimde
  • Kalite kontrol yöntemi
  • Yapıştırılacak yüzeyler tozdan, yağdan, her türlü yabancı maddeden vb. arındırılmalıdır.

Balıkesir iç cephe boya ile istenilen kalite ve görünüme sahip olabilmesi için yüzeyin düzgün ve iyi durumda olması gerekmektedir. Yüzey tümseklerden, hasarlardan, gevşek malzemelerden, yağdan, kirden, tozdan arındırılmış olmalıdır.

 

Balıkesir İç Cephe Boya

Balıkesir iç cephe boya yapılacak sıva yüzeyi düzgün, pürüzsüz, kalınlıkta ve dengeli olmalıdır. Köşeler kare olmalıdır. Duvar ve duvar-tavan köşe bağlantıları sürekli ve düzenli olmalıdır. Saten veya macun yapılırken pürüzler ve dalgalanmalar olmamalıdır. Öğütme işlemi istenilen kalitede olmalıdır. Boyamadan önce mezura, terazi, gönye ve projektör ile yüzeyi kontrol edin. Köşelerin düzgünlüğü lazer cetvelle de kontrol edilebilir. Boyanacak yüzey ne kadar pürüzsüz olursa, boyanın görünümü ve performansı o kadar pürüzsüz olur.

Balıkesir astar iç cephe boyası uygulanmadan önce tek kat olarak uygulanır. Fondöten kullanmanın faydaları şunlardır:

  • Yüzeyin renk emilimini azaltır. Bu da boya tüketimini azaltır.
  • Boya yapışmasını arttırır. (Boyanın yüzeye yapışması)
  • İnce yapısı sayesinde yüzeyin derinliklerine nüfuz eder.
  • Renk kapsamını iyileştirir.
  • Genelde beyaz olduğu için boyanın rengini biraz bozar.

Saten Astar veya Macun ile yüzeyi kontrol ettikten sonra gerekirse zımpara sonrası temizlik yapın ve temizlenmiş yüzeye fırça veya rulo ile astar uygulayın. Astarın, üretici kataloğunda belirtilen kuruma süresi boyunca herhangi bir dış etkiye maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. İç cephe boyası uygulanacak yüzeyler tamamen kuru ve iyice temizlenmiş olmalıdır.

Astar kuruduktan sonra, kurumuş olan ilk kat boya üzerine ilk kat boya uygulanır. Katı kütle, üretici tarafından belirtilen miktarda su ile inceltilerek fırça veya rulo ile uygulanmalıdır. Üretici kataloglarında belirtilen kuruma süresi boyunca olumsuz dış etkilere maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. İkinci kat boya uygulamasından sonra istenilen opaklık sağlanamazsa ve titreme, renk tonu farklılıkları gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkarsa, üçüncü kat veya daha fazla boya uygulayarak bunu ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Balıkesir Dış Cephe Boyası 

Balıkesir dış cephe boyası için izlenen kilit noktalarda çalışan işçilerin güvenliği bir numaralı önceliğiniz olmaktadır. Bunun nedeni, dış mekân çalışmaları için gerekli olan merdiven veya iskelelerin çalışanların sağlığı ve güvenliği açısından önemli olmasıdır.

Merdivenlerin ulaşamadığı yerlere iskele kurulmalıdır. Bu nedenle iskele kurarken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.

  • İskele yüksekliğine bağlı olarak duvarın farklı yerlerine takılmalıdır.
  • İskele ayakları arasındaki yükseklik farkına izin verin ve iskeleyi dengeleyin.
  • İskele kalasları metalden yapılmalı ve işçilerin ayaklarının kaymasını önlemelidir. 
  • Pier’de katlar arası geçişin kendi iç merdiveni olmalıdır.
  • Rıhtımda çalışacak personel paraşüt emniyet kemeri takmak zorundadır.
  • İşe alınacak tüm çalışanların hafif ceket ve baret giymesi zorunludur.
  • İş botu çelik burunlu olmalıdır.

Dış cephesini boyamak istediğiniz bina eski ise öncelikle boya ve sıvadaki çatlaklar onarılması gerekmektedir. Sıvayı açmamız ve çatlakları bir spatula veya mala ile düzeltmemiz gerekir. Zayıf sıva ve boya çıkarıldıktan sonra boş kalan yerlerin dıştan macun bıçağı ile sıvanması gerekir. Macunla doldurulan çatlakların yüzeyi kuruduktan sonra hafif zımpara ile düzeltilir.

Tozlu ve yağlı dış yüzeyler de basınçlı su ile temizlenmelidir. Veya sadece toz varsa fırça ile temizlenmelidir. 

Sıvada gerekli onarımlar yapıldıktan sonra sıra astar uygulamasına gelir. Bir astar kullanmak da önemlidir. Çünkü astar, kullandığınız son kat boyanın performansını korumak ve size uzun yıllar sorunsuz, sağlam hizmet verebilmek için önemlidir.

 Piyasada astarın birçok alternatifi bulunmaktadır. Bir astar seçmek için, bitiş markanıza uygun bir astar seçmeniz gerekir. Primer seçimi ve fiyatlandırma için tıklayınız. Seçilen astar teknik amacına göre su ile inceltilmelidir. Seyreltilmiş astarı temizlenmiş, onarılmış dış cepheye rulo ve fırça kullanarak uygulayın. Astarı tüm dış yüzeye uyguladıktan sonra kurumasını bekleyiniz.

Kuruduktan sonra son katın zamanı gelir. Son kat boyayı Primer uygulandıktan sonraki gün uyguladıktan sonra eviniz hazır.

Hızlı Destek İçin Bizlere Ulaşın !
Tüm sorularınız ve cevaplarınız için iletişim sayfasından bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Hemen Ara