+90 533 076 94 29
Her türlü soru ve sorunlarınız için 7/24 müşteri temsilcimiz ile görüşebilirsiniz.

Balıkesir Ev Villa ve Ofis Boyama Hizmeti

Anasayfa Hizmetlerimiz Balıkesir Ev Villa ve Ofis Boyama Hizmeti

Balıkesir ev villa ve ofis boyama hizmeti almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Boya yaptığımızda işlemin sadece duvarları etkilediğini düşünebilirsiniz ancak eşyalı bir evde boya yaptırmayı planlıyorsanız boyanın mobilyalara zarar verme ihtimalini göz ardı etmeyin. Bu nedenle boyamaya başlamadan önce halı ve kilimleri kaldırmalı ve mümkünse odadaki mobilyaları kaldırmalısınız.

Mobilyalarınızı başka bir yere yerleştirmek için yeterli alanınız yoksa, tüm eşyalarınızı odanın ortasında toplayabiliriz ve üzerini veya naylon kılıfla kaplayabiliriz. Bu aşamada mobilyanın hiçbir yerinin açık olmadığından veya boyadan zarar görmediğinden emin olun.

Tavanı boyarsanız, avizelere zarar vermemek için çıkarılmalıdır. Sigorta kutusu anahtarını kıstıktan ve elektrik bağlantısını kestikten sonra, avizeyi çıkarmak için bir tornavida kullanabilir ve tellerin üzerindeki şeritleri çıkarabiliriz.

Tablonun bozulmaması için elbette duvardaki kusurların düzeltilmesi gerekiyor. “Nasıl pürüzsüz boya yapıyorsun?” Bu sorunun ana cevabı, sıva veya macun ve spatula ile sabitlenmesi gereken duvarların mükemmel şekilde bitirilmesidir. Onarımdan sonra harç veya sıvanın kurumasını bekleyin. Ardından duvarı zımparalayın ve hafif nemli bir bezle tozunu alın.

Ev boyarken gerekli malzemeler eksiksiz olursa hem eşyanın ve oda zemininin zarar görmesini engeller hem de kusursuz bir şekilde uygulama yapabiliriz. İşte, Balıkesir duvar boyama boyarken ihtiyaç duyacağımız malzemeler:

  • Boya
  • Boya tavası
  • Maskeleme bandı
  • Koruyucu örtü
  • Astar
  • Boya rulosu
  • Boya fırçası (kestirme fırça)
  • Sırık

 

Balıkesir Ev Ofis Boyama Nasıl Yapılır?

Balıkesir ev ofis boyama nasıl yapılır? Boyamadan önce boyamayacağınız ve boyamak istemediğiniz bölgelere maskeleme bandı yapıştırınız. Tüm süpürgelikleri ve kapı çerçevelerini ve tavanda duvar ve tavanın kesişimini yapıştırmak yeterlidir. Bandın çıkarılması kolay olduğu için yapıştırılan kısım zarar görmez.

Zemin koruyucu bir örtü ile korunmalıdır. Süpürgeliklere naylon boya olarak da bilinen koruyucu bir kaplama yapıştırarak, kaplamanın kaymasını ve muhtemelen zemine zarar vermesini önleyebilirsiniz. Dilerseniz bu noktada maskeleme bandı kullanarak işinizi kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz.

Ardından boyayı hazırlamaya geçebilirsiniz. Boya nasıl hazırlanır? Aslında, aldığınız boya türü bu soruyu cevaplayacaktır. Çünkü bazı boyalar su ile, bazıları tinerle incelir ve bazılarının da incelmesine gerek yoktur. Bu nedenle, renk talimatlarını takip etmek en iyisidir.

Tavanı boyamak istiyorsan, önce onu yap. Tavan nasıl boyanır? Merdiven üzerinde boyamak yerine, boya silindirini uzatan bir direkle boyamayı düşünün.

Duvarı istediğiniz renge boyamadan önce bir astar uyguluyoruz. Astar sayesinde boya duvara daha iyi ve daha uzun süre yapışır. Yani boyanızı korumak için astar uygulamak şarttır.

Astar kuruduktan sonra duvarları istediğiniz renge boyayabilirsiniz. “Bir evi boyamak için hangi renkleri seçmeli?” sorusuna cevap verelim. Bu tamamen sizin zevkinize ve evinizin tasarımına bağlı bir seçim ancak eviniz küçükse evinizin daha ferah görünmesi için açık renkleri tercih etmelisiniz.

Bu noktada “Rengin akmasını nasıl engellersiniz?” sorusuna yanıt aradığınızı da biliyoruz. Hemen cevaplayalım: ruloyu tamamen boyaya batırmayın, ruloyu boya üzerinde ileri geri hareket ettirerek boyayı yemeye zorlayın ve ardından bir tava kullanarak fazla boyayı alın bu işin püf noktalarından bazılarının bir tur boyunca yukarı ve aşağı, sonra aşağı ve yukarı yuvarlanmasına izin verin. Yatay hareketler boyamayı zorlaştırır ve istenen sonuçtan uzaklaştırabilir. Üstleri boyarken bir kazığın yardımını kullanabilirsiniz.

İlk katın gideremediği kusurları düzeltmek ve boyanın rengini aslına sadık bir şekilde yeniden üretmesini sağlamak için ikinci kat boyayı bir boya rulosu ile tekrar uyguluyoruz. Son olarak, kontrolü kolay bir fırça ile köşeleri boyuyoruz.

 

Balıkesir Boya Çeşitleri

Balıkesir boya çeşitleri, özellikle tercih edilmek istenen boya hususunda kişiler tarafından oldukça merak edilirken, birkaç Balıkesir boya çeşidi şöyledir;

  • Astar Boya: Uygulanan boyanın duvara daha iyi yapışmasını sağlar ve ömrünü uzatır. Boya uygulanmadan önce duvarın alt tarafına taban boyası uygulanır.
  • Saten: Uzun yıllar kalıcılığı olan yarı mat bir verniktir. Saten resimlerin duvarda iyi görünmesi için duvarın pürüzsüz olması gerekir. Temizlenebilir.
  • Akrilik Boya: Plastik boya olarak da bilinen su bazlıdır. Çabuk kurur ve sürüldüğünde diğer boyalara göre çok daha az koku yayar.
  • Yağlı Boya: Solvent bazlı boya olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yağ sınıfları parlak bir dokuya sahiptir ve çabuk kurur. Kokusu kuvvetli olduğu için yağlı boya ile boyanmış evler iyi havalandırılmalıdır. Nadiren duvar boyası olarak kullanılır.
Hızlı Destek İçin Bizlere Ulaşın !
Tüm sorularınız ve cevaplarınız için iletişim sayfasından bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Hemen Ara